Livadi Mühendislik olarak, yapılacak olan yapının tasarım safhalarından başlayarak, işverenin istekleri doğrultusunda ekonomik çözümlerle gerek proje gerekse imalatlar gerçekleştirmekteyiz. Üretim planlaması ve etkin kaynak kullanımı ile Doğan Proje İnşaat olarak işi hedeflenen, maliyetler ve süreler içinde bitirilmesi için iş güvenliği ve iş programı gibi faaliyetlerle müşteri memnuniyetini ön planda tutacak şekilde, proje sahiplerine anahtar teslim olarak istemiş oldukları yapıyı teslim etmekteyiz.
Günümüz koşullarında sürekli olarak büyüyen ve gelişen emlak sektöründe gayrimenkul değerleme işlemleri büyük önem arz etmektedir. Gayrimenkul değerleme sürecinde finansman ve kredi sağlayan kurumlar ile yerli ve yabancı yatırımcıların gayrimenkul sektörüne yatırım yapma kararlarına doğru ve hızlı sonuç alacak şekilde hizmet verilmesi önemlidir.
Bir yapının hayata geçirilmesi için birçok proje gerekmektedir. Bunlardan ilki mimari projedir. Mimari projeler için özet bir tanım yapmak gerekirse, yapının genel kullanımı, estetiği ve dış görünüşüyle ilgilenmektedir. İnşa edilecek olan yapının talepleri karşılandıktan sonra yapıların taşıyıcı özelliklerini gösteren projeler de statik proje olarak adlandırılır. Livadi Mühendislik uzman teknik kadrosu ile her türlü yapının Statik Taşıyıcı Sistem Projelerini hazırlamakta ve teknik danışmanlık hizmeti vermektedir.
EKB 1 Ocak 2011 tarihinde yürürlüğe girdi ve Bayındırlık ve iskan bakanlığı tarafından daha sonra çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş enerji verimliliği danışmanlık şirketleri, yine EKB hazırlama yetkisi olan enerji kimlik belgesi uzmanları ( mühendis ve mimarlar) tarafından başvuru yapan binalara bu belgeyi binada yapmış oldukları bir takım teknik araştırmalar sonrasında vermektedirler.
Kentlerin giderek daha kalabalık hale gelmesi ve insan yoğunluğunun artmasına paralel olarak gürültü miktarı da artış göstermiştir. Gürültü, insan sağlığı açısından, özellikle de psikolojik açıdan sorunların ortaya çıkmasına yol açan bir durumdur. Bu durumun üstesinden gelebilmek adına 2019 yılından itibaren ruhsat için başvurulacak olan tüm yapılarda akustik yalıtımın varlığı zorunlu kılınmıştır. Akustik proje olarak da adlandırılan bu yöntemde binaların dış ortamlar ile gürültü bağının kesilmesi ve iç ortamlarda gürültünün en düşük seviyelere çekilmesi hedeflenmektedir. Hem yeni yapılan binalarda hem de yenilenmesi düşünülen binalarda bu uygulamanın yapılması, yasal bir zorunluluğu yerine getirmenin yanı sıra yaşam kalitesinin artması açısından da büyük öneme sahip.
İnşaat sürecindeki en önemli görevlerden biri de planlı bir şekilde yapı malzemeleri seçimidir. Yalıtım ve yapı malzemeleri çoğunlukla yapının proje mimari tarafından tasarım aşamasında türü belirtilebilir. Ancak bu ön belirleme sadece Birim Fiyat tespiti için ön bilgi olur. Bu gerçekleştirilen ön tespit malzemenin siparişi için yeterli değildir. Malzemenin kalitesi, adedi, ebadı, üretici firmanın ismi vb. operasyonların düzgün belirlenmesi gerekir. Özellikle malzemenin fiyatı ve performansı konuları için inşaatçının etkin araştırma yapması veya yaptırması gerekir.